Primul meu Crăciun cu 5 Pisici, bloggeri şi Cartea Junglei

ştiu că sună ciudat, dar când toată lumea se bătea pe bucata cea mai fragedă de şorici stropită cu o pălincuţă de casă, eu aveam parte de cel mai atipic Crăciun de până acum…ştiu că sună depresiv, mai ales că nu este nici un câine momentan în ecuaţie (sic!) dar m-am cuibărit în canapeaua de catifea decorată pe margini cu bandă dublă adezivă pentru a nu atenta blănoasele la pluşul de culoarea prunei (…până se toceşte…şi adezivul şi pluşul ), mi-am deschis laptopul şi am dat click pe folderul X-mas 2016. Acela era cadoul meu de Crăciun, împachetat modern, organizat în ordine alfabetică şi protejat anti-virus, plin cu poveşti despre pisicuţe, căţeluşi şi păsărele adunate de Creative Wings Media https://www.creative-wings.ro/ de pe multe blogguri la tema propusă de Cattitude Brands https://www.cattitude.ro/ro/

 Se spune “Curiosity killed the cat”….ei bine, nu în acest caz pentru că în final curiozitatea mi-a fost răsplătită de o aventură emoţională de o intensitate aparte pe care o simţi doar faţă de animale.
………a
şa că timp de peste 4 ore am plâns şi am râs, am trecut de la tristeţea unor situaţii care nici până în ziua de azi nu au rezolvare, la fericirea să văd cât de mult îşi iubesc oamenii cu suflet pe toţi cei care ne dăruiesc dragoste necondiţionată, cât încearcă să le ofere ce este mai bun şi să înveţe pentru ei cum să îi crească mai sănătoşi.

Mi-au plăcut colindele şi poeziile originale, poveştile geloasei pisici Piranda şi a empaticului Oreo. M-am amuzat la poveştile cocoşului Coco, Nena mâncăcioasa care este iubită nemărginit, iepuraşul Norocel, ariciul din Costineşti, Spuff – un motan super expresiv, Pufoșenia Puf cea Pufuleață – prinţesă alintată şi răsfăţată, Miaunel Jingle, Picaciu, căţeluşa Brenda şi m-am bucurat să văd ce sfaturi bune vin de la Pisu, un motan răsfăţat care ne spune adevărul simplu: “caracterul şi personalitatea petului e mai importantă decât looks”.


Am citit despre Max cel cu personalitate, despre Skippy
şi puii ei Miţi şi Felix, plus Thor (un pui Yorkshire ) care primesc hrană din cea mai bună pentru că mami a înţeles cât este de importantă ca să fie sănătoşi şi despre oameni iubitori cu o relaţie specială cu blănoşii lor: Leutu; Dolphy; Spuff; Iancu; Cookie, Oreo şi Fifilina – cei trei porcuşori “care îmi mănâncă urechile şi-mi luminează serile cu joaca lor”; Fusili un căţel super sensibil şi nu în ultimul rând despre Putin Roborovski, un hamsterul super frumos care şi-a învăţat familia că “cel mai important lucru în relaţia cu un animal de companie este grija, respectul, şi afecţiunea”.


Am pl
âns pentru Lady când a murit, pentru Tigrut când l-a călcat maşina, când Carla nu a mai venit acasă la Ares, la povestea lui Betty şi Becky, iar pentru Tiki plâng şi acum….îmi aduce aminte de Terry, căţelul familiei mele timp de 14 ani.


M-am
întristat când m-am regăsit în poveştile tuturor celor care ca şi mine nu au avut voie să aibă căţei şi pisici în apartament când erau mici. În timp acestea lasă urme pe care doar ca adulţi mult mai târziu le înţelegem (unii poate niciodată….) şi putem încerca să le reparăm prin a nu mai repeta greşelile părinţilor noştrii şi a ne schimba mentalitatea, atitudinea, educaţia şi cunoştinţele despre animalele de toate felurile şi natură în general.


Dup
ă cum se spunea în unul din articole “Orice om trebuie să aibă grijă de un suflet” şi în fiecare zi, fiecare dintre noi ar trebui să ne gândim dacă am făcut-o.


Am fost super entuziasmat
ă când am citit despre Karina, o frumuseţe de bichon maltez care îşi ajută stăpâna în creşterea şi educarea copilului şi arată astfel care sunt beneficiile unei astfel de familii atât de frumos conturate.


Nosy pe de alt
ă parte, participă la Cluburi de lectură pentru copii pentru a-i ajuta să se apropie de lectură şi cum să se poarte cu un animăluţ, plus informaţii despre rasele de câini, îngrijirea şi creşterea lor.


M-a impresionat povestea frumoas
ă a Sophiei care a rămas un membru al familiei şi după venirea primului copil şi faptul că părinţii s-au interesat de riscurile unui trai comun cu un animal de companie şi au luat decizia în mod responsabil. Felicitări!


În timp ce citeam fiecare poveste îmi imaginam vieţile în casele celor care scriau şi fericirea din atâtea familii frumoase: peruşii Cici, Coco şi Koko; căţeii Tigri şi mămica lui Miţi plus pisicuţele Mitza, Thomas şi Cip; iepuraşul Daria; căţeluşa Coca, Bichonul Hawanez Mafin, Perla frumoasă şi lucioasă după ce a schimbat mâncărica, nimfa Pituţ; Shiro fetiţa Bischon şi motanul Dănilă-Negru-Tăciune; câinele pechinez Max; Izi, Toto, Zara, Bobiţă, Alma, Lupu’-Băiatu’, Fifi-Pupix; Mitzuru, un motan super iubit; Rona; Cici şi Coco; Cookie, Simba, Tomas, Lord, Picea, Linda şi Pheoebe; Chow Chow-ul Atish; Zizou şi Negruţă; Codiţă; Pinky; Igor/Vladimir; Mițipiți; Pisu; Zen.


Mi-a pl
ăcut curajul celor care au recunoscut ce responsabilitate presupune un animal de companie şi au ştiut să ia cele mai bune decizii pentru ei, chiar dacă acest lucru a implicat să le găsească un alt cămin, precum şi a celor care au salvat animăluţe din situaţii în care şi-au pus chiar ei viaţa în pericol.


Deasemenea am fost pl
ăcut surprinsă să văd numărul mare de oameni care au înţeles riscurile la care se expun atât ei, cât şi animalele lor de companie în lipsa preocupării de a furniza acestora accesorii de calitate care să îi integreze în viaţa activă de zi cu azi a familiei, să îi protejeze, să îi distreze, să îi menţină sănătoşi, precum şi hrană de calitate verificată şi certificată internaţional care le asigură o viaţă îndelungată la standarde ridicate.


Cei ce au ales s
ă împărtăşească din experienţele personale în creşterea şi educaţia animalelor de companie sunt de admirat şi de încurajat, avem nevoie de cât mai multe exemple pozitive şi informaţii utile şi actuale.


….cele 4 ore s-au scurs greu
între plânsete şi râsete, mai mult plânsete recunosc……dar un sentiment plăcut m-a cuprins că există speranţă să devenim mai buni, că acum este momentul când ne dăm seama de lucrurile de valoare din jurul nostru, le apreciem şi ne asumăm responsabilitatea păstrării lor pe termen lung…….şi aici vorbesc de familie….indiferent de rasă, număr, câte picioare au, dacă au blăniţă sau pene, dacă sunt lăţoşi sau chelioşi, dacă cânta operă sau schelălăie la lună …….dacă fac la WC sau ruşinaţi la un copac……


….Pe TV
începe Cartea Junglei…..mi-am adus aminte când l-am văzut prima oară copil fiind….din nou…mega curioasă după atâţia ani cum se reinventează magia unei poveşti atât de frumoase…..


…..m
ă uit în jur şi îi văd pe toţi cei 5 blănoşi ai mei aruncaţi pe jos sau tolăniţi la înălţime pentru a supraveghea tot ce mişcă…..chiar stăteam şi mă gândeam…..dacă chiar ar veni Moş Crăciun in noaptea asta în casa mea…..neanunţat…. pariez pe echipa mea de Ninja că nu apucă să pună nici un cadou sub brad…..no chance!


S
ărbători Fericite!

******************

Echipa Cattitude acordă următoarele premii la concursul organizat de Creative Wings Media si Cattitude Brands www.cattitude.ro/

Premiul 1

desteapta.wordpress.com/2016/12/17/cattitude-sau-cum-pisicile-inspira-proiecte/

Povestea lui Picaciu şi a frăţiorilor lui ne-a impresionat profund şi dorim să susţinem şi chiar să ne implicăm şi mai mult în iniţiativa lui David de a susţine prima lui apariţie ca public speaker în sensibilizarea colegilor de şcoală în relaţia cu animalele de casă, nevoile lor atât de hrană, îngrijire, cât şi de iubire şi atenţie. Bravo David!

Premiul 2

https://hadasascrie.blogspot.com/2016/12/ce-vrea-sa-imi-spuna-animalul-meu-de.html

Originalitatea şi ceativitatea expunerii celor mai importante aspecte din viaţa de zi cu zi împreună cu un membru blănos al familiei ne-a captat atenţia. Felicitări! Vă mai aşteptăm cu articole similare.

Premiul 3

a) dianasolomon.blog/2016/12/15/primul-mini-ebook-despre-iancu-si-cateva-raspunsuri-la-niste-intrebari/

Iancu este unul din cei mai norocoşi căţei din lume cu aşa o mămică ca Diana care îi înţelege fiecare mişcare, stare, anxietate, bucurie, poftă, ce e bine şi ce nu pentru el. Diana recomandă calitatea şi grija în alegerile pe care le facem pentru membrii blănoşi apartinând familiilor noastre prin experienţa personală şi nu credem că există o recomandare mai bună decât de a-i urma exemplul şi recomandările. Îl aşteptăm pe Iancu la Petshop-ul nostru să probeze nişte hăinuţe special făcute pentru blănoşi ca el!

b) mihaelaistrate.com/2016/12/21/respect-prietenie-si-multa-iubire-despre-asta-e-vorba/

mihaelaistrate.com/2016/11/08/o-altfel-de-educatie-nonformala/

Clubul de lectură pentru copii “La poveşti cu Nosy” sau “o altfel de educaţie nonformală” ar trebuie să devină o educaţie normală, poate chiar obligatorie până ajungem la normalitate, de aceea premiem oamenii şi prietenii lor blănoşi care inspiră astfel de proiecte şi îi aşteptăm cu noi iniţiative.

 Premii Speciale

1/ irina.bartolomeu.ro/catelul-o-extensie-a-sufletului-meu/

Ne-a amuzat povestea cocoşului Coco, am plâns când am citit despre Lady sufletul pereche timp de 13 ani, ne-a impresionat familia plină de căţei şi copii trăind în armonie, faptul că fac eforturi şi merg cu blănoşii în vacanţe decât să îi lase la pet hotel (cu toate că nu toate hotelurile/pensiunile din România sunt pet-friendly) şi toată iubirea şi dragostea pe care le-o oferă. Felicitări, sunteţi o familie foarte frumoasă!


2/
mandachisme.com/2016/12/22/scrisoarea-catelusei-brenda-catre-un-blogger-anonim/

Stilul curajos, amuzant şi divers în care aţi abordat tema concursului ne-a plăcut foarte mult şi dorim să va încurajăm să mai scrieţi pe teme similare din lumea blănoşilor.


3/ www.danielmitre.ro/cel-mai-important-lucru-in-relatia-cu-animalul-de-companie

Mulţumim că sunteţi parte din cei care aţi înţeles că în ziua de azi avem oportunităţi să ne integrăm şi mai mult blănoşii de toate mărimile şi rasele în stilul nostru de viaţă şi accesul la informaţie atât de facil ar trebui să încurajeze pe toată lumea să se informeze şi mai mult şi să ia deciziile corecte în ceea ce priveşte animalul de companie pe care l-au adoptat în sânul familiei.


4/ fatanorocoasa.blogspot.com/2016/12/draga-mos-pisiciun-numele-meu-este.html

Felicitări pentru că nu aţi abanonat-o pe Sophie când v-aţi decis să aveţi un copil şi v-aţi informat asupra convieţuirii armonioase cu un animal de companie care era deja membru al familiei. Este un lucru minunat ca un copil să crească alături de o pisică sau un căţeluş şi să înveţe de mic iubirea, compasiunea şi responsabilitatea pentru toate tipurile de animalele.

5/ maddysialex.blogspot.ro/2016/12/7-beneficii-ale-existentei-unui-animal.html

Felicitări pentru modul explicit şi imparţial cu care aţi împărtăşit din experienţa personală cu Alex şi Karina beneficiile co-existenţei unui animăluţ în casă cu un copil mic. Aşteptăm noi poveşti despre aventurile celor doi!

6/ desteapta.wordpress.com/2016/12/22/scrisoarea-deschisa-a-unei-pisici-catre-toti-stapanii/

Din păcate blănoşii sunt victimele alegerilor noastre de zi cu zi, indiferent dacă este vorba de hrană, accesorii, dar şi afecţiune, atenţie, grijă, etc. Salutăm şi premiem dorinţa de a atrage atenţia că sunt lucruri mult mai importante pe care oamenii ar trebui să îşi concentrez atenţia dacă îşi doresc real să ofere o calitate bună animalului de companie cu care îşi împart viaţa.

7/ www.imforeveryoung.info/the-secret-life-of-spuff/

www.imforeveryoung.info/animalul-tau-de-companie/

 Spuff este un motan intra-devăr foarte expresiv parcă desenat de Walt Disney, ne-au plăcut poveştile despre el, iar sfaturile în alegerea unui membru blănos al familiei le-am găsit foarte folositoare .


8/
ganduricuaripi.com/2016/12/20/gandurile-unui-catel/

Gândurile lui Atish atât de frumos transpuse ne-au plăcut foarte mult şi dorim să le premiem….şi îl aşteptăm la Spa!

9/ blog.lauragavrila.ro/2016/12/22/fusili-si-cele-o-mie-de-generatii/

Foarte frumoasă poezia, mulţumim că ne-aţi împărtăşit-o! Fusili trăieşte într-o lume minunată plină de emoţii sincere şi iubire necondiţionată.

10/ www.adrianatirnoveanu.ro/2016/12/21/formula-secreta-dintr-o-casa-cu-atitudine-cattitude/

O familie foarte frumoasă, Izi, Toto, Zara, Bobiţă, Alma, Lupu’-Băiatu’, Fifi-Pupix, Adriana şi Mihai Tirnoveanu, care merită premiată pentru sufletul mare, dar şi responsabilitatea arătată în adoptarea şi creşterea atâtor suflete.

11/ http://viatadefelina.ro/index.php/2016/12/17/un-motan-cu-atitudine/

Pentru iubirea faţă de pisici şi în aşteptarea lui Igor/ Vladimir! Aşteptăm noutăţi despre noul membru al familiei!

12/ www.oriceieftin.com/2016/12/1620/

Am fost impresionaţi de povestea Carlei şi a lui Ares şi dorim să îi aducem o bucurie de Sărbători.


13/
http://deebiku.blogspot.ro/2016/12/primul-craciun-cu-tiki.html

Pentru Tiki şi pentru familia ei care nu a uitat-o…..

14/ qattu.wordpress.com/2016/12/15/animalul-meu-de-companie/

Ne-a impresionat povestea lui Tigrut şi dorim să premiem dedicaţia şi eforturile făcute în salvarea şi recuperarea lui, precum şi grija şi iubirea de care se bucură în prezent

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

2 comentarii la „Primul meu Crăciun cu 5 Pisici, bloggeri şi Cartea Junglei

 • 31 decembrie 2016 la 0:20
  Permalink

  S-a implinit exact un an de cand Băduţu s-a “uploadat in cloud” cum ziceam si in articol. Am scris asa cum simtit-o, dar ca sa redau povestea ei si a noastra am nevoie de o carte. Erau multi bloggeri iubitori de pufosenii implicate in concurs. A trebuit sa scriu altfel, desi cam aceasta mi-e “scrierea” ca sa am o sansa, cat de cat, mica. Multumesc pentru oportunitatea de a-mi aduce aminte cu drag de ea, de a scrie despre ea.

  Acum avem un blanos portocaliu (motan) gasit de sotie in parcare si care a implinit doua luni de cand il avem, desi sta mai mult la ai mei ca are unde sa iasa pe afara. O sa ii placa zgarda pe care o sa i-o alegem. Thanks!

  Răspunde
  • 31 decembrie 2016 la 19:15
   Permalink

   Va asteptam cu mare drag..si sa stiti ca aveti dreptate ref cei cu colindele….few talent, lot of noise! La Multi Ani!
   Anca S

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte