Review: Lesa Ruffwear Roamer™ (Mara the Vizsla)

Pentru că vrem ca tot mai mulți blănoși să se bucure de accesorii și jucării de calitate, am deschis categoria de recenzii unde stăpânii își expun cât mai transparent opinia cu privire la produsele din portofoliul nostru. Azi o lăsăm la butoane pe Mara, unul dintre Ambasadorii Ruffwear.

***

„Mara este caine de vanatoare, prin urmare, adulmeca mereu. Ea nu merge drept inainte, ci in zig-zag. Mai mult decat atat, ritmul ei nu este constant – accelereaza si franeaza brusc. Astfel, dupa cativa kilometri de alergat cu Mara in lesa fixa (ca doar lese fixe am avut pana acum – adica facute din material care nu se intinde) te pricopsesti cu o durere groaznica in zona lombara de la atata bruscat, si cu o senzatie de voma nu foarte draguta, de la pendularea stanga dreapta pe care o face copilul catel.

O sa va scriu cateva cuvinte despre caracteristicile tehnice ale lesei, ca sa vedeti ce o face diferita fata de o lesa normala:
1. Gaica de introdus mana – (leash handle) este reglabila, in sensul ca poate fi folosita in jurul incheieturii mainii, sau pate fi largita si ajustata in jurul taliei – foarte foarte cool. Am mai facut improvizatii cu lesa legata de o curea si legata de mine, insa varianta celor de la Ruffwear e decenta, comoda si rapida.
2. Sectiunea elastica – lesa are o sectiune elastica (cca 2/3 din lungimea lesei atunci cand e prinsa in jurul taliei). Aici e smecheria cea mai mare – portiunea asta elastica are un dublu rol/efect: 1. Atenueaza socurile atunci cand cainele trage sau schimba brusc directia sau viteza; si 2. Corecteaza automat cainele cand trage prea tare, in sensul ca, daca Mara alearga prea tare comparativ cu mine si intinde lesa la maxim, aceasta se strange inapoi automat, cu tot cu caine, fara sa fiu nevoita sa mai intervin eu.
3. Sectiune fixa dubla – asemenea unei gaici – in apropierea cataramei de ancorare a lesei in zgarda sau ham, care vine la indemana atunci cand cainele trebuie tinut langa picior.
4. Catarama de ancorare a lesei in zgarda sau ham este solida, facuta din metal, si are un sistem de inchidere similar unui cleste, ceea ce face mult mai rapida si usoara ancorarea. Pana acum, tipul de catarama intalnit la toate lesele Marei este cel tip carabina, unde ancorarea se face din lateral.”
Pentru mai multe detalii despre lesa Ruffwear Roamer™, citiți integral recenzia de pe Facebook a Marei postată aici.

Diana

Social Media Dog Lady

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte