Sisteme de răcorire pentru câini pe timp de vară

Nu credem că mai reprezintă o noutate pentru nimeni faptul că un câine fericit este un câine care are activități în aer liber. Dar, pentru că în sezonul cald temperaturile le pot da de furcă chiar și celor mai sportivi blănoși, este important să-i protejăm cu echipamente și sisteme de răcire special create pentru ei.

În medie, temperatura corporală obișnuită a unui câine este mai ridicată decât a oamenilor – 38-39 grade Celsius (cu mențiunea că puii au cu câteva grade mai mult). Acesta nu transpiră așa cum o facem noi, ci își reglează temperatura prin respirație, salivare și gâfâit. Dacă gâfâitul este mult prea accentuat, câinele tinde să se deshidrateze mai repede și să intre în colaps. Tocmai de aceea este indicat ca vara, în mod special, să le acordăm o mai mare atenție prietenilor noștri blănoși, să-i ferim pe cât putem de temperaturile ridicate de afară și să ne asigurăm că sunt mereu hidratați.

Sisteme de răcorire pentru căței

Indiferent dacă ești o persoană sportivă și obișnuiești să îți implici câinele în activitățile pe care le practici sau pur și simplu căuți un echipament potrivit pentru drumeții la mare sau la munte, ori în plimbările prin oraș/parc, sistemele de răcire sunt un must-have pe timp de vară. Și vom explica mai jos de ce.

Cum funcționează sistemul de răcorire prin evaporare? Atunci când ieși din apa mării sau a unui lac simți imediat o senzație de răcorire în momentul în care pielea ta ia pentru prima dată contact cu aerul. Aceasta este răcirea prin evaporare. Iar sisteme de răcire de la Ruffwear creează același efect prin combinarea unui strat care facilitează evaporarea, a unui strat intermediar care păstrează apa pentru evaporare și unui strat ce transferă efectul de răcorire patrupedului.

În magazinul Cattitude Brands vei găsi vestele Swamp Cooler™, Jet Stream™ și accesoriul Core Cooler™  care folosesc răcirea prin evaporare pentru a păstra temperatura câinelui la un nivel optim, chiar și când mercurul urcă în termometre.

Vesta de răcorire Jet Stream™

160831_RUFF_Elk-7052_Zoom

Această vestă răcorește câinele în timpul aventurilor intense (alergat, mountain biking) datorită sistemului de răcire prin evaporare și umbrire. Pe timpul verii, blănoșii își mențin temperatura ferindu-se de razele directe ale soarelui și căutând mereu locurile umbroase. Vesta Jet Stream oferă acest sistem de umbrire cu ajutorul materialul superior din spandex, în timp ce materialul inferior format din cele trei straturi dispersează și reglează temperatura câinelui pentru a-l răcori.

Pentru a activa sistemul de răcire e necesar să înmuiați vesta în apă, să o stoarceți, apoi să-l îmbrăcați pe blănos. De altfel, fermoarul lateral vă va ajuta să puneți și să scoateți vesta mai ușor, cu atât mai mult dacă nu aveți un câine obișnuit să poarte accesorii suplimentare sau haine.

160831_RUFF_Elk-2687_Zoom

160914_RUFF-5900_Zoom

În magazinul nostru poți găsi vesta Jet Stream în două culori: Blue Lagoon și Salamander Orange, de la mărimi începând cu XXS și  până la XL.

Iar pentru a-ți face o idee mai clară a acestei veste, te lăsăm și cu poze de la clienții noștri. În imagini: Iancu (doberman) la o tură obișnuită de lac.

Vesta de răcorire Swamp Cooler™

160914_RUFF-8760_Zoom

Vesta Swamp este un model updatat recent de cei de la Ruffwear. Astfel, acum prezintă un material reflectorizant și un spațiu dedicat lesei ce permite ca aceasta să fie purtată peste modelele de hamuri precum Front Range sau Web Master. Aceasta este perfectă pentru hiking în zilele toride de vară.

Trebuie doar să o imbibi în apă, să o storci și să îl îmbraci pe cățel înainte de a porni în aventură. Materialul deschis la culoare va reflecta razele soarelui în timp ce sistemul de răcire îl va face pe companionul tău blănos să se simtă confortabil și pregătit pentru acel kilometru în plus de mers/cățărat.

160831_RUFF_Elk-3094_Zoom

În magazinul nostru poți găsi vesta Swamp  de la mărimi începând cu XXS și până la XL.

Iar pentru a-ți face o idee mai clară a acestei veste, te lăsăm și cu poze de la clienții noștri. În imagini: Horus (rotweiller).

Accesoriu de răcorire Core Cooler™

160914_RUFF-5457_Zoom

Acest accesoriu adiționat se poate folosi pe hamuri și este confecționat din același material din trei straturi precum vestele Swamp și Jet Stream ce folosește răcorirea prin evaporare, ajutând câinele să-și mențină temperatura corpului în anotimpul cald, indiferent de cât de intense sunt activitățile pe care le face.

Acesta se atașează ușor de orice ham sau rucsace pentru căței  de la Ruffwear și este compatibil cu următoarele produse:

La noi în magazin găsiți accesoriul Core Cooler pentru mărimea S, M și L.

Acum suntem curioși – ce produs vi se pare cel mai util dintre cele prezentate și la ce metode recurgeți pentru a vă răcori câinele pe timpul verii și a-l ajuta să-și mențină temperatura corpului la un nivel optim?

Așteptăm răspunsurile voastre mai jos. Până atunci, aveți grijă de blănoșii voștri și #GoExplore! 🙂

Diana

Social Media Dog Lady

Un comentariu la „Sisteme de răcorire pentru câini pe timp de vară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte