Top 10 rase de caini pentru apartamentul tau (part 2)

Nu am putut sa acoperim tot în prima noastra lista, așa că vă aducem una nouă. Aceasta este partea a 2-a a topului cu cele mai bune 10 rase de câini pentru apartamente și condominiuri.

Dorești neaparat un căteluș dar o privire realistă asupra bugetului casei tale îți arată că mai e mult până la casa visurilor tale cu grădina mare și gărdulețe albe. Nu iti face griji, există un cațel care se potrivește oricărui apartament sau spațiu mic de trai și nu înseamnă automat un cațel minuscul. Aceasta e cea de-a doua editie a listei noastre top 10 rase de caței pentru apartamente.

 

Ogar englez: Este adevarat! Deși are o statură înaltă, Ogarul Englez este un baiat cuminte care adoră să stea împreună cu stăpânii săi și a devenit foarte popular în America de Nord unde este recunoscut drept un animal de familie blând. Datorită istoriei sale de vânător și mai recent câine pentru concursuri de viteză, ai putea crede că acest cățel are nevoie de mai mult exercitiu decât îi poți oferi. Dar nu e nevoie să te ingrijorezi, deoarece el este născut pentru sprint, nu pentru rezistența și asta înseamnă că o plimbare zilnică ar trebui să fie de ajuns pentru a ține acest cățel calm, mulțumit și tăcut.

 

Bichon Havanez: Ne-am intors la cei micuți, dar el vine cu o surpriză. Avantajele acestui nativ din Cuba – este deștept, prietenos și nu tinde să latre la străini. Din păcate, ca multe rase “de posetă”, Bichonul Havanez se poate adapta greu la ieșit și asta înseamnă că o lesa comodă și un apartament la parter ar fi ideale! Un mare punct forte este că aceste “mici genii” pot fi antrenate să facă la litiera și asta poate reduce stresul cauzat de ieșitul afară.

 

Basenji: Acest cățel micuț, plin de viață, datează de mii de ani și provine din Africa, unde a fost folosit inițial la vânătoarea animalelor mici și la adunatul turmei. În timp, Basenji a devenit un încântător și loial animal de companie, dar nu se întelege prea bine cu alte animale non-canine din cauza istoricului său de vânător. Acestea fiind spuse, nevoia lui de a urmari tot ce se află în raza lui vizuală îl fac candidatul perfect pentru plimbările în lesă prin oraș, iar pentru că nu latră, il pune pe lista celor mai bune rase de câini de apartament.

 

 

Griffon de Bruxelles: cunoscut și sub numele de Griffon Belge sau Grifon de Bruxellois, Griffonul de Bruxelles iese ușor în evidență și este descris des că ar avea un bun simt al umorului! Pentru fanii Star Wars, aceasta rasă inteligentă, cu ochii depărtați și o înfațisare pufoasă, a fost descrisă că ar seamna cu un Wookie sau un Ewok. Este mai energic decât majoritatea altor rase, se ia foarte în serios și necesită foarte puțin antrenament în afara casei. Deoarece preferă camaraderia în locul independentei înseamnă că este compatibil cu spații mai micuțe.

 

Dachshund (Tekel): Cu porecla “Cainele Cremwurst”, îți dai seama că acest cățeluș scund este o “distracție pe patru picioare”. Statura mica a Tekelului și nevoia de a evita scările datorită stresului pe coloana îl fac perfect pentru apartamente sau case cu un singur etaj. Luând toate acestea în considerare, un spațiu interior mic înseama că trebuie să te asiguri că face plimbari zilnice; inactivitatea poate rezulta un exces de greutate nedorită, care poate duce la probleme de spate. Deși este o rasă plină de dragoste și prietenoasă, îi place să latre!

 

Bulldog Francez: Franțuzul micuț și plin de viață este senin și iubelte distracția dar nu are o natură agitată care este întalnită frecvent la rasele mici. Se descurcă bine cu străinii, copii și alte animale mici. Deși este în garda tot timpul, traficul de pe hol nu îl va face să manifeste o atitudine teritorială. A fost conceput pentru a fi un companion și iubește să stea în preajma stăpânului ceea ce înseama că mediul unui apartament i se va potrivi. Tinde să fie foarte activ în case sau apartmente deci nu va duce dorul unei curți.

 

Chin Japonez: Acest micuț este favoritul nobilimii japoneze și cel mai “pisicesc” dintre căței, când vine vorba de atitudine, atenția la evenimentele din jurul sau  faptul că își folosește lăbuțele pentru a se spăla. Chin-ul Japonez este foarte loial stăpânului său, de asemenea el poate deveni un excelent câine de terapie dacă este dresat corespunzator. Alte trăsături feline ale acestuia sunt dragostea față de locurile înalte, unde se va odihni de obicei și simtul său de echilibru superior. Deși este de obicei tăcut, acest cățel minuscul poate deveni extrem de agitat dacă se simte în pericol.

 

Lhasa Apso: Acest micut nativ Tibetan lucra pe vremuri drept câine de pază în palate și mănăstiri și de aici poate proveni atitudinea sa ieșită din comun. Astăzi, robustul și independentul Lhasa Apso este un cațeluș loial peste măsură când vine vorba de haita sa, iubește să fie inclus în activități de famile și să stea în brațe. Deoarece are o latura independentă, el nu este deranjat dacă este lăsat singur pentru perioade scurte de timp și suferă foarte rar de axietatea provocată de despărțire – detaliu esențial pentru cineva care caută o rasă adecvată pentru apartamente. Are nevoie de un pic de exercițiu ca să își consume energia, o plimbare scurtă sau o repriză de joacă fiind mai mult decât suficiente.

Shiba Inu: Acestă rasă japoneză, imaculat de curată, este foarte atentă când vine vorba de întreținerea imaginii personale – cât de grozav este asta dacă locuiești într-un spațiu micuț? Un câine jucăuș și agil, Shiba Inu a fost conceput inițial pentru vânătoare și este de fapt cel mai mic cățel de rasa spitz. Data fiind natura sa pură, puii se obișnuiesc extrem de ușor cu viața la casă și atunci când cresc, îți ling des lăbuțele și picioarele- ca o pisică. Nu latră foarte mult (ceea ce este un lucru bun pentru vecini) și va crea o relație strânsă cu familia.

Pechinez: Cunoscut drept “Cainele Leu” datorită coamei sale dese și culoarea acesteia, acest nativ din China este o creatură indepndentă care poate deveni un pic încăpățânat dacă nu este dresat corespunzator. Pechinzeul este cu siguranță susceptibil de a deveni “cățelușul unei singure persoane” și devine extrem de afectiv față de această persoană. Un nas scurt înseamnă că sforăie deci garsonierele nu sunt cea mai buna idee. Chiar dacă se descurcă OK cu spațiile mici, are nevoie de plimbări regulate pentru a-i ține greutatea sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte