Tricou EzyDog cu filtru UV pentru câini

Creme cu filtru UV, ochelari de soare, pălării – avem tot ce ne trebuie pentru a ne proteja de arsurile solare sau, și mai grav, de cancerul de piele. Însă cum rămâne cu câinele nostru?

Despre cât de importantă este protecția solară, mai ales pe timp de vară, la câini am discutat și în articolul referitor la sistemele de răcorire. Dar hai să vedem pe larg care sunt riscurile la care pot fi expuși blănoșii în sezonul estival.

Categorii de câini (mai) expuse arsurilor solare

 • Câinii tunși foarte scurt sau cei fără păr

Dacă patrupedul tău are blana scurtă sau tocmai l-ai tuns pentru a-l ajuta să suporte mai bine căldura de afară, află că acesta este mai sensibil la razele soarelui. Prin urmare, va avea nevoie de protecție suplimentară.

 • Câinii cu blana închisă la culoare

Știm foarte bine ce incomode devin hainele închise la culoare atunci când ieșim vara afară. Atrag imediat căldura și ne simțim ca într-un cuptor. Ei bine, la fel se simte și blănosul tău.

 • Câinii cu blana deschisă la culoare

Ai zice că „blonzii” sunt mai protejați, dar dimpotrivă. Asemenea oamenilor cu pielea deschisă la culoare care se înroșesc imediat la soare, la fel se întâmplă și cu patrupedele noastre. Pielea este mai sensibilă, prin urmare, se impun măsuri în plus de siguranță.

 • Câinii de talie mică

Vă vine sau nu a crede, dar cei mici suferă mai mult datorită apropierii de sol, unde temperatura este mai ridicată cu câteva grade.

Riscuri expunere la soare fără măsuri de protecție:

 • insolație (vertij, vomă, letargie, șoc termic)
 • arsuri
 • decolorare blană (pentru câinii cu blana închisă)
 • hipertermie
 • hipersalivație
 • hiperventilație
 • deshidratare
 • cancer de piele
 • deces

Cum protejăm câinele de soare pe timp de vară?

Pe lângă faptul că trebuie să-i menținem în permanență hidratați, blănoși pot fi protejați de efectele adverse ale razelor solare prin alegerea unui loc umbros și răcoros unde își pot desfășura activitatea și blocarea soarelui. Dacă în ceea ce privește alegerea locului potrivit de joacă sau odihnă lucrurile sunt evidente, haideți să explicăm cum putem bloca radiațiile UV.

La noi, oamenii, lucrurile par destul de simple. Putem folosi loțiuni cu SPF pe care le aplicăm cu regularitate și să optăm pentru haine comode care nu permit soarelui să intre în contact direct cu pielea noastră. La patrupede însă, loțiunile nu sunt întotdeauna o idee bună.

În primul rând, cu toate că ar fi indicate pentru a proteja urechile, zona nasului sau zona inghinală, acestea nu apucă să intre în piele pentru că blănoșii au obiceiul de a se linge constant. Lucru care ne trimite la al doilea punct important – orice loțiune am dori să folosim pentru câinele nostru, aceasta trebuie să fie aprobată de medicul veterinar sau să fie special destinată uzului veterinar. De asemenea, să nu uităm că există riscul ca pielea câinelui să nu suporte loțiunea respectivă și să-i provoace o alergie urâtă.

Tricoul cu factor UV pentru câini

Pentru că adesea loțiunile cu SPF ies din calcul din rațiuni menționate anterior, cea mai sigură și ușoară metodă de ne proteja câinele rămâne articolul vestimentar cu filtru UV. Mai exact, tricoul „Dog Rashies” creat special de cei de la EzyDog.

Avantaje și caracteristici Tricou UV EzyDog

 • materialul oferă un filtru UV de 50+
 • păstrează blana curată
 • este ușor de spălat
 • se usucă rapid – e perfect pentru zilele de bălăceală
 • comod și elastic – se întinde pentru a se potrivi oricărei talii de cățel
 • împiedică mirosule neplăcute
 • culoarea îl va face pe cățelul tău mai vizibil în mulțime (sau în apă)

Prin urmare, dacă ați ezitat în a vă lua câinele cu voi în vacanțele la mare, acum puteți face asta fără a-l pune în pericol. Desigur, intervalul orar în care acesta va fi expus soarelui trebuie respectat cu aceeași rigoare ca în cazul oamenilor. Mai exact, evitați mersul prin soare în perioada 11:00 – 16:00 indiferent de accesoriile de protecție pe care le folosiți.

Despre brandul EzyDog

EzyDog a creat o linie de accesorii pentru cânii activi, pentru a acompania astfel stilul de viață pe care aceștia îl iubesc, punând în același timp accentul pe confort și stil. Brandul combină tehnologia de ultima oră în materie de sport cu durabilitatea produselor la care stăpânii de căței aspiră, ajutând astfel la desfășurarea activităților outdoor într-un mod sigur și modern.

De unde poți achiziționa tricoul UV50+ pentru câini

Tricoul poate fi găsit atât în showroomul nostru, cât și în magazinul online, adică aici. În ceea ce privește mărimile, acestea încep de la XS și se termină la XL. Dar pentru a vă face o idee mai clară, vă invităm să consultați următorul tabel:

Măsură Lungime (lenght)
XS 30-34
S 35-39
M 40-46
L 47-51
XL 52+

Tricoul în acțiune

Tricoul purtat de clienții noștri 

Iancu – Doberman

 Yorkshire Toy

Alte accesorii destinate protecției câinilor pe timp de vară

 

Diana

Social Media Dog Lady

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte